Tungt för Grönholm

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Finländaren har
svårt att hitta farten

Mikko Hirvonen var allra snabbast på SS4, men Loeb fortsätter ändå behålla totalledningen. Han är fyra sekunder före finländaren. För de andra nordiska hoppen går det tungt, både Grönholm och bröderna Solberg har svårt att hitta farten på de moddiga vägarna.

Marcus Grönholm har inte hittat farten.
Foto: Micke Fransson, Scanpix
Marcus Grönholm har inte hittat farten.

P-G Andersson fortsätter att köra bra, på SS3 var han på nytt snabbast i sin klass. P-G ökade ledningen med 7,9 sekunder. Patrik Sandell fick motorstopp i starten på SS3 och tappade tredjeplatsen i klassen till Martin Prokop. Norrmannen Eyvind Brynildsen tappade också tid på sträckan vilket medfört att Per-Arne Sääv klättrar till sjätteplatsen i Super 2000-klassen.

När de främsta förarna har kört SS4 är Mikko Hirvonen än så länge snabbast, Sébastien Loeb var tvåa på sträckan, Daneil Sordo trea och Jari-Matti Latvala fyra.

– Det är svårt att hitta rytmen, jag bromsar lite för tidigt och jag är inte så snabb i kurvorna som jag behvöer vara. Vi kan inte tappa mer nu, säger Latvala till Sveriges Radio.

Grönholm har svårt med rytmen

Totalt sett leder Sébastien Loeb leder fortfarande, Hirvonen är 4 sekunder efter. Marcus Grönholm får inte riktigt till det, på SS4 har han sjätte bästa tid.

– Det går inte så bra, jar är ju van att vinna den här sträckan. Men jag får inte bilen dit jag vill ha den. Jag har varit borta länge och kommer inte in i rytmen medan pojkarna kör jävligt hårt, säger Grönholm till Sveriges Radio Värmland.

Den norska brödraduon Petter och Henning Solberg har det också trögt. På SS4 har Petter just nu åttonde bästa tid medan Henning körde in som nia på sträckan.

– Jag vet inte varför jag tappar tid. Det är mycket snö och jag kör kanske lite för försiktigt. Jag är nog fortfarande lite stressad efter vad som hände igår, säger Petter till SR och syftar på att han snurrade på travbanan och tryckte till bilen i en snövall.

Henning Solberg har problem med greppet och antyder att det också kan vara strul med växellådan då bilen ormar sig fram på vägen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN