Sverige tog stafettseger

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-21

Succè i går.

Succé i dag.

Marcus Hellner förde Sveriges stafettlag till seger efter att han knäckt ryssen Alexander Legkov på upploppet.

– Han bet i bra, jag trodde att han skulle släpppa tidigare, säger svensken till SVT Sport.

Följ ämnen
Längdskidor

Det blev en uppgörelse mellan Sverige och Ryssland. Mellan Marcus Hellner och ryssen Alexander Legkov på sistasträckan.

Och det var gårdagssegraren från 15 kilometers-loppet som var starkast.

Hellner fick gå ut i täten efter att Daniel Rickardsson gjort en bra tredjesträcka. Men ryssarna var bra med och Alexander Legkov gick upp och drog vid sista växlingen.

– Legkov är bra att åka med för han är inte så svårövertalad att köra. Han körde på hårt så jag behövde inte vara uppe för mycket och hålla tempo, säger Hellner till SVT Sport.

Hellner starkast

Dessförinnan hade Norge tagit ledningen på förstasträckan och Sveriges försteman Mats Larsson var åtta sekunder efter vid växlingen. Johan Olsson hämtade upp förstpånget och Sverige gick ut i en tätklungan på näst sista sträckan.

Schweiz och Norge fick släppa i slutet på tredjesträckan när Petr Sedov gjorde ett litet ryck. Rickardsson var den enda som orkade hänga på.

Hellner och Legkov följdes åt större delen av sistasträckan. Men strax innan upploppet gjorde Hellner ett ryck och tog sig förbi ryssen som dock vägrade släppa.

Men på upploppet var Legkov chanslös mot Hellner som kunde spurta hem segern till Sverige.

– Jag fick ligga bakom honom och det kändes som att jag hade mer krafter och var starkare än honom. Men han bet i bra, jag trodde att han skulle släpppa tidigare, säger Hellner efter segern.

Följ ämnen i artikeln