”Stecka”på pallen i kaotiskt finalrace

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Jernberg tjuvstartade – Hansen påkörd och bröt

Foto: ERC24
Stig-Olov Walfridson (mitten) blev trea i Finland.

Det gick inte riktigt svenskarnas väg vid EM-deltävlingen i Finland. Michael Jernberg tjuvstartade och blev utesluten i finalen medan Kenneth Hansen blev påkörd. Bara Stig-Olov Walfridson räddade den blågula äran efter en pallplats.

Det började tungt även för Walfridson. Först lossnade kabeln till startmotorn, sedan gick drivaxeln av under träningen. Men sedan började det snurra åt rätt håll för Renaultföraren. Men han fick ta vägen via B-final innan det kunde bli A-final.

Kaotiskt i finalen

Dit hade också Kenneth Hansen, Michale Jernberg, Sverre Isachsen, Liam Doran och Ludvig Hunsbedt tagit sig. Finalen blev kaotisk. Först tjuvstartade Ludvig Hunsbedt och hela fältet varnades. Sedan var Jernberg för snabb på gasen och drog på sig en till tjuvstart och blev därmed utesluten.

– Bilen började slira, jag försökte hålla den med handbromsen, men till slut orkade jag inte. Med facit i hand borde jag naturligtvis ha frikopplat. Det hade viserligen inneburit att jag kommit i väg sist av alla men då hade jag åtminstone fått varit med och kört finalen. Nu fick jag rulla i depå med svansen mellan benen, säger Jernberg i ett pressmeddelande.

Isachsen diskad

Det övriga fältet gick i väg, Kenneth Hansen tog starten men dunsade ihop med Sverre Isachsen. Hansen fick bryta efter smällen och norrmannen såg sedan att gå mot seger. Men Isachsen fick stopp vid målkurvan och då kunde Liam Doran smita om och vinna. Isachsen svartflaggades sedan för påkörningen av Hansen och blev diskad. Det innebar att Ludvig Hunsbedt slutade tvåa och Stig-Olov Walfridson trea.

– En pallplats är aldrig fel. Det går åt rätt riktning. Vi har haft både femte- och fjärdeplatser tidigare i år. Nu är det bara andra- och förstaplatsen kvar, säger Stig-Olov Walfridson i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport