SM-fest i Sandviken

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Dags för Vinterpokalen, deltävling nummer två

Foto: Micke Fransson, Scanpix
Patrik Flodin flög fram i Svenska rallyt, nu hoppas han göra det samma i SM-deltävlingen i Sandviken.

Sandviken står värd för SM-deltävling nummer två där Mats Jonsson och Patrik Flodin är två tunga favoriter. Victor Henriksson ska försöka revanschera sig och det lär bli många tuffa kamper på de åtta tävlingssträckorna.

I helgen är det dags för den andra deltävlingen i rally-SM som körs den 26-27 februari. Vinterpokalen inleds i Sandviken på fredagen och man börjar med att köra på Gävle Motorstadion. Den ursprungliga öppningssträckan har strukits eftersom underlaget var för dåligt, i stället kommer förarna att köra en 1600 meter lång slinga som bland annat går på folkracebanan, två gånger under kvällen.

Fransson ska försvara seger

Nils Fransson leder klassen otrimmat 2WD efter den första deltävlingen och ska försöka hålla Håkan Björkman och Torbjörn Westerlund bakom sig. I klassen trimmat 2WD tog Leif Peterson full pott senast men lär jagas hårt av Victor Henriksson och Johan Holmberg.

I klassen för otrimmat 4WD kämpar Patrik Flodin och Jimmy Joge om segern, utmanade av bland andra Hasse Gustafsson och Ramona Karlsson. I den trimmade 4WD-klassen ska Jonas Wigren försöka klå Mats Jonsson, vilket säkerligen blir en tung batalj.

Tävlingsledaren Kalle Andersson uppmanar publiken att ta sig ut till sträckorna i god tid eftersom snömängden gör det svårt att ta sig fram.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally