Så hjälper de Calle att hantera hatet

SEEFELD. Calle Halfvarsson har blivit det svenska lagets hackkyckling i VM.

Landslaget har hjälpt honom att skärma bort hat och elaka kommentarer.

– Jag har stängt av sociala medier, säger han.

Han kom till mästerskapet som vårt största medaljhopp på herrsidan, men artiklarna om Calle Halfvarsson har mer berört misslyckanden och grova skämt än pallplatser.

29-åringen från Sågmyra åkte ut i kvarten på sprinten, missade medalj i sprintstafett, halkade i mål på plats 16 på femton kilometer och var med i det stafettlag som blev femma.

”Gäller att ha strategier”

Det har klagats runtom i Sverige. Hånats från norskt håll.

För att hjälpa sin främsta herråkare har den svenska landslagsledningen infört förhållningsregler för hur man tar in omvärlden.

– Rent generellt, nu singlar jag inte ut Calle, är de publika figurer och mästerskap är pressande tider. Så det pratar man med alla om. Det är ganska stor skillnad på informationsflödet och hur vi tar del av andras åsikter nu mot för tio-femton år sedan. Det gäller att ha strategier för att avskärma sig, säger herrtränaren Mattias Nilsson.

Pratar du om förbud mot skärmtid?

– Ja, det är ingen dum idé att begränsa. Man behöver inte ha alla appar, läsa alla sociala medier eller läsa alla tidningar.

”Det berör mig inte”

Hur gör Calle?

– Det får du fråga honom om.

Det har vi gjort. Och jo, Halfvarsson har noterat att folk är arga och gjort allt i sin makt för att hatet inte ska sippra in och få fäste i honom.

– Ja, det vet jag. Jag har stängt av sociala medier. Jag skärmar av det på det viset. Så det berör mig inte så mycket, säger han.

Du har tagit bort appar?

– Ja.

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN