Motorsport

Mästaren tvivlar på Marcus Ericsson

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Svensken var 13:e man i premiärkvalet och fjolårets mästare tycker inte att han är tillräckligt bra

Marcus Ericsson som kör för mästarstallet DAMS

Marcus Ericsson drömmer om en mästartitel.

Men hans företrädare tror inte på honom.

Och första kvalet var allt annat än bra.

Marcus Ericsson kör DAMS bil med nummer 1 i GP2, den bilen hade Davide Valsecchi när han vann mästerskapet förra året och året innan vann stallet titeln tillsammans med Romain Grosjean.

Men i år tror Valsecchi att det blir tufft för hans gamla stall.

– Tittar jag på startlistan tror jag att Fabio Leimer vinner, James Calado är tvåa och Marcus Ericsson trea, säger Valsecchi som nu är tredjeförare hos F1-stallet Lotus till Autosport.

– Jag kommas alltid att stötta DAMS eftersom de har gett mig sådana möjligheter, men jag tror inte att Ericsson är lika stark som vad jag eller Romain Grosjean var. Men det är ju min personliga åsikt. Jag har pratat med mina gamla ingenjörer och de säger att Ericsson är riktigt bra och att han kommer att vara med och slåss om VM-titeln, men tycker ändå bara att han är trea i det startfältet.

Ericsson 13:e i kvalet

På det första kvalet till nattens premiär i Malaysia gick det trögt för svensken. Han var bara 13:e man och hans teamkollega hos DAMS Stephane Richelmi startar som 16:e man i det första loppet. Svensken var 0,486 efter Stefano Coletti (Rapax) som tog pole position, som tvåa startar James Calado (ART).

Lopp ett avgörs klockan 03.15 i natt, lopp nummer två avgörs natten till söndag och resultatet i det första loppet avgör startpositionerna i det andra loppet som är ett sprintrace.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

GP2