Stjärnorna firade med sin sjuka mamma: ”Vi är bara så lyckliga”

SPORTBLADET

De två största stjärnorna har lett Sverige vidare i EM.

Efter bragdsegern mot Ryssland firade Elin och Frida Eldebrink med sin ALS-sjuka mamma Marianne.

– Efter i går grät vi. Men i dag är vi bara så lyckliga, säger hon.

Foto: Marianne Eldebrink

Det är Frida och Elin Eldebrink som ska leda Sverige i EM. Nu har fixstjärnorna tagit laget till mellanrundan och experterna kallar segern mot Ryssland det största som någonsin hänt i svensk baskethistoria.

Men det blev en ny rysare mot de regerande Europa­­­mästarinnorna. Och vid sidan om planen satt familjens störste kämpe och tvillingarnas största supporter i sin rullstol och såg på.

– Efter i går grät vi. Men i dag är vi så lyckliga, och även svettiga, säger Eldebrinkarnas mamma Marianne.

Marianne har förlamningssjukdomen ALS. De flesta som drabbas avlider inom fem år. Marianne har haft den i över ett decennium.

– Den tid vi har tillsammans försöker vi utnyttja så mycket som möjligt, har Frida Eldebrink tidigare sagt till Sportbladet.

”Hon var bäst på plan”

Efter bragdsegern mot Ryssland firade tvillingarna tillsammans med mamma Marianne, pappa Kenth Eldebrink och resten av familjen som är på plats i Vannes, innan de åkte vidare till spelarhotellet med resten av laget.

– Jag är bara så glad för Elins skull. Hon var bäst på planen i dag. Hon styrde och ställde. Nu kan vad som helst hända. Går de till kvartsfinal bokar vi om vår resa, säger Marianne.

Sverige möter Spanien redan i kväll. Sedan väntar nästa gruppspel i Lille med start på torsdag. De fyra bästa lagen från den gruppen går sedan vidare till kvartsfinal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket