Stark avslutning av Marcus Ericsson

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Svensken tvåa i Singapores sprintlopp

En 17:e plats i kvalet, men Marcus Ericsson gav inte upp.

Han avslutade säsongen med en andraplats.

– Det är ett bra resultat efter en helg som startade riktigt dåligt, säger han.

Ericsson tvåa i Singapore

Svensken kvalade in som 17:e man till det första GP2-loppet i fredags, men efter en makalös insats i lördagsracet där han körde upp sig från plats 17 och först till plats elva, för att sedan avancera till plats sju under de sista varven så fick han sin belöning.

En start i första led i sprintracet och i mål tog han en andraplats efter Giedo van der Garde.

– Jag var otroligt fokuserad i starten för jag ville verkligen köra om honom redan i den första kurvan. Giedo är alltid bra i starten, och det var han nu också, men jag fick också till en bra start även om jag fick försvara mig mot Razia, säger Marcus Ericsson på presskonferensen.

– Giedo satsade hårt de första tio varven och jag ville inte döda mina däck helt eftersom jag visste att det skulle bli ett tufft race. Samtidigt ville jag inte släppa honom för långt bort så jag fick väl jämka lite. Jag släppte honom, men tryckte ändå på. Jag tycker att jag gjorde ett bra lopp för däcken tog aldrig slut, även om jag inte kunde attackera Giedo. Jag tror att hade jag tagit en placering i starten så hade jag nog vunnit loppet, men det är bra att vara tvåa här också, framförallt med tanke på att jag kvalade in som 17:e man i fredags.

Poängbäst efter uppehåller

Svensken som hade en tung inledning av säsongen har tagit en rejäl revansch under avslutningen och även om han inte hade någonting med toppen av mästerskapet att göra så har han visat att han kan ta sig upp på prispallen och kan samla poäng.

– Det har varit ett riktigt uselt år, jag hade hoppats på att jag skulle vara med och slåss om mästartiteln och att jag skulle vara med och slåss om en seger här i Singapore men så är motorsporten, det är aldrig enkelt och vi hade en dålig start på säsongen och sedan har vi fått jaga hela tiden. Det har inte varit perfekt, men jag tycker ändå att både min och teamets form har varit riktigt bra i slutet av säsongen, säger Marcus Ericsson.

– Efter sommaruppehållet de här sista tre veckorna, tror jag att jag är den förare som tagit fest poäng av alla.  Det kan vi vara mycket nöjda med.

Årets mästerskap vanns av Davide Valsecchi, Marcus Ericsson slutade på åttonde plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2