Landslagsman till Jönköping

SPORTBLADET

Sportbladet avslöjar: Värvar Tomas Sladký

Jönköping satsar för att återigen bli ett slutspelslag i SSL.

Nu kan Sportbladet avslöja att man gjort klart med tjeckiske landslagsforwarden Tomas Sladký, 26.

– Det är en dröm att få spela i världens bästa liga, säger han.

Foto: Tomas Sladky.

Efter ett par struliga säsonger i botten av SSL så gör Jönköping nu en rejäl satsning för att nå slutspel i innebandyns SSL.

Finske tränaren Arto Riihimäki är redan klar.

Nu kommer nästa bomb.

Enligt en källa med insyn i klubben så har Jönköping gjort klart med en riktig klasspelare, nämligen meriterade tjecken Tomas Sladký som har spelat fyra raka VM och har 83 landskamper på sitt CV.

Och forwarden själv bekräftar övergången.

– Jag kommer att spela i Jönköping nästa säsong. Det är en dröm att få spela i världens bästa liga och jag är väldigt glad att de har gett mig den här chansen, säger Sladký.

Nära Umeå och Dalen

Forwarden var på gång till svensk innebandy för några år sedan då Umeå City och Dalen nämndes som intressenter, men där han till slut hamnade i finska Koovee.

Den gångna säsongen spelade Sladký i tjeckiska Vitkovice.

– Jag hade nytt kontraktsförslag från Vitkovice också men när Jönköping kom med sitt erbjudande var det inget snack. Jag ser redan fram emot säsongen, säger han och beskriver sig själv:

– Jag fungerar bäst som center och är en tänkande spelare som vill hjälpa till både defensivt och offensivt. Jag är också en emotionell spelare, jag visar mina känslor ofta och mycket.

Jönköping förväntas offentliggöra övergången inom kort.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy