Dif svenska mästare

Tog andra SM-guldet efter knocken på landslagsspelaren

Knocken på landslagsspelaren Elin Reinestrand störde Kais Mora.

Istället för ett historiskt SM-guld slutade finalfesten med att Djurgården återigen fick jubla.

– Det är så jävla kul, jag orkar inte ens tänka. Jag gick på vatten på slutet. Jag orkade inte springa, säger Dif:s hjälte Moa Tschöp till TV4.

Mora förlorade nyckelspelaren Elin Reinestrand efter en otäck knock i SM-finalen mot Djurgården. En avgörande faktor till förlusten enligt tränaren Roger Jonsson.

– Det betyder mycket eftersom de gjorde mål i bytet efter. Vi ska spela för henne, sa Jonsson inför den sista perioden.

”Är ofattbart”

Då lyfte sig laget och var bara minuter från att vinna finalen. Men med knappt två minuter kvar kvitterade Djurgården till 5-5 genom Moa Tschöp på passning från Ranja Varli.

I förlängningen visade sig sedan finalspöket återigen för Mora. Istället för Kais första SM-guld vann Djurgården sitt andra, det senaste 2011, efter att Ranja Varli avgjort.

– Det var jävligt störande (att missa så mycket under matchen) men jag fick pepp av mina lagkamrater att ”det kommer, du går och avgör”. Så blir det så här till slut. Ofattbart, säger Varli i TV4.

”Det är helt sjukt”

Målet kom 5:57 in i förlängningen på passning från backen Moa Tschöp, båda en del av Djurgårdens guldgivande förstafemma.

– Det är bara glädje. Det är helt sjukt. Det är så jävla kul, jag orkar inte ens tänka. Jag gick på vatten på slutet. Jag orkade inte springa, säger Tschöp.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN