”Alla har lite ont och gott i sig”

Svendsen om Ferrys utspel

Björn Ferry menade att Emil Hegle Svendsen är en ”bad guy”.

Nu slår norrmannen tillbaka.

– Alla har väl lite ont och gott i sig, säger Svendsen till VG.

Norska skidskyttestjärnorna Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö och Emil Hegle Svendsen ställde till med en hård fest i samband med världscuptävlingarna i Pokljuka i mars. I samband med festen punkterade norrmännen däcken på lagkamraten Ole Einar Björndalens bil och det svenska vallateamets buss.

Björn Ferry kommenterade festandet och menade att partyt förstärker bilden av Emil Hegle Svendsen som en ”bad guy” i skidskyttevärlden.

Bad om ursäkt

Men när den norska trion bad om ursäkt vid en extrainsatt presskonferens svarade Svendsen på Ferrys utspel.

Norrmannen håller inte med.

– Jag har aldrig sett mig själv som en ”bad guy”. Alla har väl lite ont och gott i sig, och jag försöker bara vara mig själv. Jag har aldrig gömt det faktum att jag gillar att festa, men jag har aldrig tidigare festat under världscupen. Men det händer att vi tar en öl eller ett glas vin efter sista loppet på en söndag, säger han till VG.

– Jag gillar att visa att man kan ha det gott och samtidigt göra det bra. Det var väldigt oproffsigt men jag anser mig själv vara profesionell. De åtta månaderna innan OS rörde jag knappt alkohol, säger Svendsen.

Missar bonuspengar

Norrmännen straffades med en skriftlig varning och går miste om bonuspengar på 100 000 norska kronor.

– Det är rättvisa regler, och sunt förnuft säger att man inte ska gå på fest mitt i världscupen. Man kan inte uppföra sig så och därför står vi här ångerfulla män.

VG: Var det en rolig kväll i Pokljuka?

– Där och då var det roligt. Ingen av oss var väldigt full men det var god stämning. Men det var dålig timing.

– Der og da var det morsomt. Vi var ikke veldig fulle noen av oss, men det var god stemning. Men timinga var dårlig denne gangen, svarer Hegle Svendsen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN