Mike Tyson är även en tungviktare – i filosofi

SPORTBLADET

Mike Tyson, 47, var välkänd för sin våldsamma och skrämmande boxningsstil.

Nu avslöjar legendaren en ny sida av sig själv:

Intresset för filosofer.

"Jag är en sucker för brevsamlingar", skriver Tyson i Wall Street Journal.

Han är en av världens mest hyllade boxare och samtidigt ett av idrottens mest fascinerande människoöden. I sin nya bok "Undisputed Truth" har Mike Tyson berättat om sitt liv, präglat av droger och alkohol, i detalj.

Men nu framkommer en ny, udda sida av honom.

47-åringen avslöjar sitt intresse för filosofer när Wall Street Journal gav honom en spalt i tidningen där han själv fick skriva om passionen för de stora tänkarna.

Tycker krigsherren var en mes

Tyson skriver att Friedrich Nietzsche är favoriten men att han också har flera av danske Sören Kierkegaards böcker i bokhyllan.

"Han (Nietzsche) är bara galen. Du måste ha ett IQ på minst 300 för att verkligen förstå honom", skriver boxningslegendaren.

Förutom intresset för filosofi läser Tyson också mycket historia. Han skriver att "Alexander den store" var en mes, men han ser också likheter mellan honom själv och den legendariske krigsherren.

"Sucker för brevsamlingar"

"Jag känner igen mig i honom eftersom jag kommer från Brownsville i Brooklyn och hade väntat mig att springa in och ut ur fängelset, bli skjuten eller dödad, eller bara leva mitt liv som en enkel tjuv", skriver Tyson.

"I allmänhet är jag är en 'sucker' för brevsamlingar. Du tror att du har djupa känslor? Läs Napoleons kärleksbrev till Josephine. Det kommer att få dig att tro att kärlek är en form av galenskap", fortsätter Tyson i sin kolumn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning