Maskoten i bråk med bortasupporter

SPORTBLADET

Jubel i hemmaarenan.

Men inte över Utah Jazzs seger mot Houston Rockets.

I stället levde publiken upp när deras maskot hamnade i ölbråk med en bortasupporter.

NBA-jumbon Utah Jazz tog en överraskande seger hemma mot Houston Rockets 109-103 förra veckan. Men det är inte Gordon Haywards poängfest som uppmärksammats i efterhand.

I stället är det en incident som utspelade sig på läktaren som fått vingar på Youtube. En bortasupporter hamnar i bråk med Utahs maskot Jazz Bear efter att den sistnämnde råkat spruta konfetti i supporterns öl.

Houston-supportern svarar med att hälla ölen över björnen varpå han eskorteras av vakt från sin plats. När han sedan får återvända är det björnen som vill ge igen.

20 års rivalitet

Vakter försöker stoppa björnen som till slut ändå lyckas hälla en hink vatten över supportern som i sin tur vill ge igen. Det slutar dock med att supportern får slitas bort från läktaren av flera vakter.

Huruvida scenerna är uppgjorde eller ej förtäljer inte Youtube-filmen men klart är att det råder stenhård rivalitet mellan Jazz och Rockets. Rivaliteten blossade upp under 90-talet då båda lag var playoff-dominanter sin division. Hakeem Olajuwon ledde sitt Houston medan Karl Malone och John Stockton var stjärnorna i Utah.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA