Staffan Olsson hjärtopererad

Publicerad:
Uppdaterad:

Hammarby: Det har gått enligt planerna

Staffan Olsson har nu genomfört sin planerade hjärtoperation.

En hjärtklaff byttes på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

– Operationen har gått helt enligt planerna. Staffan mår bra, säger Per Lindblom, Hammarby handbolls lagläkare.

Foto: PETER KJELLERÅS

Strax före jul berättade den förre landslagsprofilen Staffan Olsson att han skulle ta timeout från uppdraget som huvudtränare i topplaget Hammarby för att genomföra ett hjärtklaffbyte, en operation som följd av ett medfött hjärtfel som tidigare tvingat honom till en liknande operation vid femton års ålder.

– Först var jag ledsen och deppad och kände att livet är orättvist. Men nu har jag hunnit bearbeta det. Det är bra att det upptäcks nu när jag mår bra, även om det var jobbigt när jag fick beskedet, sa Staffan Olsson efter beskedet.

Kvar på sjukhuset

I kväll skriver Hammarby i ett kortfattat pressmeddelande att operation nu är utförd:

”Den planerade hjärtoperationen på Staffan Olsson, tränare i Hammarby handboll, har genomförts med lyckat resultat. Operationen som bestod i byte av en hjärtklaff genomfördes på Karolinska universitetsjukhuset i Stockholm.

Staffan Olsson kommer att vara kvar på sjukhuset ytterligare några dagar, därefter väntar några veckors konvalescens i hemmet.

Hammarby handboll värdesätter att medierna ger Staffan och hans familj möjlighet att återhämta sig i lugn och ro”.

Andreas Johansson har under tiden Olsson vilat upp sig inför operationen lett laget i elitserien och enligt tidigare uppgifter dröjer det upp till tre månader innan en eventuell comeback till sidlinjen kan vara aktuell.

– Jag kommer att äta blodförtunnande och måste undvika kontaktsporter, så jag har spelat handboll för sista gången i livet. Men det är ingen fara att brusa upp vid sidan av planen, berättade Staffan Olsson inför operationen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN