”Tar vi en medalj i Peking är jag nöjd”

SPORTBLADET

Engdahl ligger lågt inför OS

Senast blev det tre guld. Inför årets OS finns inga sådana förväntningar.

– Inför Aten hade vi ju tre världsettor, nu har vi en världstvåa. Tar vi en medalj i Peking så är jag nöjd, säger förbundskapten Thomas Engdahl.

Foto: Less is more Thomas Engdahl är nöjd med en medalj i Peking.

I Aten för fyra år sedan vann Carolina Klüft sjukamp, Christian Olsson tresteg och Stefan Holm höjdhopp. Nu har Klüft bytt gren, Olsson gått sönder och Holm gör sitt sista mästerskap. Världstvåan Holm – som vann SM på 2,32 – är den ende svenske friidrottaren som tar medalj i Peking om man går efter världsårsbästalistan. Skadedrabbade Susanna Kallur är näst bäst som sjunderankad på 100 meter häck.

– Det är ju egentligen ingen som vet hur det är med ”Sanna”. Men kan hon bara springa så vet vi att hon alltid brukar springa fort. Och ingen annan har gjort någon monstertid i godkänd vind, säger Engdahl.

Nöjd med resultaten

Kallur var inte med i Västerås, men Engdahl var ändå nöjd med de flesta formbesked han fick av OS-resenärerna under SM-helgen.

– Det var fina resultat i både stav och höjd. Stefan Holm och Linus Thörnblad pressade varandra till bra resultat, likadant med Jesper Fritz och Alhaji Jeng i stav. Sedan var det väldigt kul att se Emma Green vara så nära två meter, summerade Engdahl.

– Vi kan nog få flera topp-tio-placeringar än de tre vi hade i Aten, men det kan bli svårt att ta lika många medaljer

Lars Markusson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott