Robin Söderling krossade Davydenko

Klar för semifinal efter kanonmatch mot Davydenko: Jag hade förväntat mig en tuff match

Robin Söderling piskar in ännu ett vinnande slag.
Robin Söderling piskar in ännu ett vinnande slag.

PARIS. Robin Söderling är klar för semifinal i Öppna franska.

24-åringen krossade Nikolaj Davydenko i dag.

– Självförtroendet blir bättre och bättre , säger succémannen.

Nikolaj Davydenko fyller 28 år i dag.

Vad han fick av Robin Söderling?

Fem game.

Svensken spelade drömtennis under långa stunder och vann kvartsfinalen i utklassningsstil, 6-1, 6-3, 6-1.

I normala fall är det Davydenko som styr sina motståndare, men i dag var det ryssen som fick springa sig trött. Han hängde inte med i tempot när 24-åringen från Tibro öste på med sina tunga grundslag.

”Ingen enkel lottning”

Söderling, som tidigare aldrig överlevt tredje omgången i en Grand Slam-turnering, är sensationellt klar för semifinal i Öppna franska.

– Jag hade ingen enkel lottning men har slagit tre bra grusspelare i tre matcher. Jag hade förväntat mig en tuff match, säger den svenske sensationsmannen.

Davydenko var, som alla andra, djupt imponerad av Söderling. Spelmässigt imponerade han lika mycket som i den redan klassiska segern mot Rafael Nadal.

Lyser av självförtroende

– Ja, han spelade väldigt bra. Hans tennis är för snabb för mig. Ja, han spelar snabbare, har bättre kontroll och avgör många poäng. Vi har mötts tre gånger på grus och jag har förlorat varje gång. Jag vet inte varför, men mot honom kan jag inte få fram mitt bästa spel, säger Nikolaj Davydenko.

För Robin Söderling väntar Fernando Gonzalez i semifinalen på fredag. Svensken, som lyser av självförtroende, är inte slagen på förhand.

– Alla spelare som är kvar kan vinna hela turneringen, säger han.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN