”McLaren har visat att de förändrat sin kultur”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

FIA-presidenten tycker stallet fått straff nog

McLaren-Mercedes straff är tillräckligt tufft.

Det anser FIA:s president Max Mosley.

– McLaren har visat att de förändrat sin kultur, säger britten.

Foto: AP
FIA-presidenten Max Mosley tycker McLaren visat bättring.

I går fick McLaren-Mercedes sin villkorliga dom, om de inte bryter mot artikel 151 c (och skadar sportens anseende) inom ett år så slipper de straff. Annars väntar tre lopps avstängning.

– De har visat att de ändrat kulturen i stallet, det är väldigt annorlunda jämfört med tidigare och därför är det bättre att lägga saken till handlingarna och så lämnge det inte händer någonting i framtiden så är saken utagerad, säger Max Mosley enligt motorsporttotal.

Sportchefen fick gå

McLaren-Mercedes har sparkat sportchefen Dave Ryan som tillsammans med Lewis Hamilton ljög för FIA och den förre teamchefen Ron Dennis som vid premiären i Australien ännu hade vissa uppdrag för racingstallet har lämnat dem helt.

– Beslutet fattades av personer som inte längre är kvar i organisationen och därför vore det orättvist att gå vidare med detta. Stallet har redan straffats hårt, de blev av med alla sina poäng från loppet i Australien och jag tycker att det räcker.

Dessutom lovordar Max Mosley den nye stallchefen Martin Whitmarsh som har gjort allt för att skapa en bra relation med FIA efter lögnskandalen. Hans föregångare Ron Dennis däremot hade svårt att komma överens med FIA och dess president.

– Martin Whitmarsh har gjort ett bra intryck, han har varit öppen och ärlig och vill samarbeta med oss, vi vill ju alla samma sak, säger FIAs president.

– Vi vill ha ett spännande VM där det bästa teamet vinner.

Nästa lopp körs i Barcelona den 10 maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1