Här attackeras Roger Federer av en galning

avOskar Månsson

SPORTBLADET

Åskådare hoppade ner från läktaren under finalen

Foto: SVT

Jimmy Jump har gjort det igen. Den ökände spanjoren rusade in på planen mitt under Franska Öppna-finalen och försökte sätta en mössa på Roger Federer.

– Visst blev jag lite rädd, säger tennismästaren.

Det var i andra set av finalen, när Roger Federer ledde mot Robin Söderling med 6-1, 2-1, som Jimmy Jump slog till. Den 35-årige spanjoren hoppade över avgränsningen till banan och sprang fram till schweizaren.

– Jag förstod inte vad som hände. Jag hörde rop från publiken och såg någon hoppa över stängslet, sa Federer på presskonferensen efter matchen enligt Le Figaro.

Jimmy Jump försökte att sätta en röd mössa på huvudet på tenniskungen, men Federer tog ett steg bort och gled undan. Spanjoren sprang då vidare, undvek flera säkerhetsvakter, hoppade över nätet innan attacken avstyrdes av en vakt på Robin Söderlings planhalva. Under publikens jubel bars sedan Jimmy Jump av banan av tre vakter.

– Jag visste inte vad han ville. Han ville ge mig någonting, säger Federer som erkände att han var skakad.

– Jag var inte särskilt bekväm när han närmade sig. Det var lite läskigt.

Jimmy Jump heter egentligen Jaume Marquet Cot och är en 35-årig före detta försäljare från Barcelona som har gjort det till sin specialité att storma olika idrottsevenemang. Mest känd är han för att ha sprungit in på planen under EM-finalen 2004 mellan Portugal och Grekland. När han kom fram till superstjärnan Figo – som tre år tidigare gjort det "förbjudna" klubbytet från Barcelona till Real Madrid – slängde han en Barcaflagga mot portugisen. Han har även slagit till i tennissammanhang tidigare. Bland annat dök han upp vid en segercermoni efter en ATP-turnering och gav sitt visitkort till vinnaren Carlos Moya. Enligt Jimmy Jump själv är han bara ute efter att underhålla. På sin hemsida beskriver han sin udda hobby så här:

"Mitt mål är att få hela världen att skratta åt roliga och fantastiska prestationer".

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis