”Han gamblar med sin hälsa”

SPORTBLADET

Pedersen vill köra redan på lördag – trots läkarens vädjan

Trots läkarens vädjan: Nu vill speedwaystjärnan Nicki Pedersen köra en eventuell lag-VM final på lördag.

– Han gamblar med sin hälsa, varnar en av Danmarks ledande brännskadeexperter.

– Jag behöver pengarna, säger Pedersen.

Trots fem brännskador på benet av den tredje och allvarligaste graden vill den danske världsmästare skjuta upp operationen efter den våldsamma kraschen förra veckan.

Redan på lördag hoppas han vara tillbaka på cykeln igen – i en eventuell lag-VM final.

Nu möts han av kritik från Bjarne Alsbjørn på Rikssjukhusets bränsåravdelning, som menar att Pedersen spelar ett alldeles för högt spel.

– Utifrån de bilderna jag sett så bör han opereras på en gång. Det är ingen tvekan om att det rör sig om brännskador av den tredje graden, som kräver omedelbar operation, säger Pedersen till Ekstrabladet.

”Situationen kan bli allvarlig”

Han fortsätter:

– Jag tror egentligen inte att han kan förvärra skadan, men om det uppstår infektioner blir situationen mer allvarlig. Mitt råd till honom är att komma hit. Det krävs fem-sex dagars behandling innan han är klar.

Pedersen kommer finnas på plats i kvällens lag-VM semifinal i polska Leszno i rollen som expertkommentator.

Därefter har han beslutat att ställa upp i en eventuell final på lördag.

– Det skulle vara oansvarigt att köra i kväll, men jag ska undersökas i Odense igen på fredag och om lagkamraterna klarar av det och läkarna inte stoppar mig så kör jag finalen, säger Pedersen.

Gått miste om fem miljoner

Han hoppas även kunna ställa upp i samtliga klubblagsmatcher kommande vecka innan den planerade operationen på Odenses Universitetssjukhus 28 juli.

Enligt Ekstrabladet har dansken redan den här säsongen gått miste om drygt fem miljoner på grund av det förlorade kontraktet med ryska Mega Lada Togliatti, lönesänkningen i polska Czestochowa och flera perioder av skadefrånvaro.

– Jag vill köra loppen nästa vecka. Jag behöver pengarna, säger Pedersen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway