ISMANNEN

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Så ska Kimi Räikkönen bli hetast på banan igen

Foto: AP
Kimi Räikkönen gick från den givne försteföraren i Ferrari till en plats i skuggan förra säsongen. I år ska han tillbaka.

I fjol startade han som världsmästare - i år är han inte längre självklar etta i teamet.

Nu måste Kimi Räikkönen hitta tillbaka.

Foto: AP
Kimi Räikkönen.

Den finländske stjärnan inledde säsongen strålande 2008, han vann i Malaysia och Barcelona och körde sedan in de poäng han behövde.

Men sedan kom Monacos GP och han körde in i baken på Adrian Sutil och efter det ändrade säsongen karaktär.

Tillslut blev han trea i VM - men säsongen känds ändå som ett misslyckande. De flesta frågorna handlade om hur länge han skulle fortsätta och han svarade hela tiden någonting i stil med:

– Förhoppningsvis inte allt för länge, så länge det är roligt. Ferrari kommer att vara mitt sista team inom F1.

Startade spekulationer

Det gav liv åt spekulationerna om att han skulle tvingas lämna sin plats hos Ferrari till förmån för Fernando Alonso och det var många som var överraskade när Ferrari på hemmabanan Monza klargjorde att Kimi Räikkönen förlängt sitt kontrakt till 2010.

– Jag medger att jag inte var motiverad hela 2008, men i år kommer det att bli annorlunda, säger han till Sport Bild

– Redan vid de första testerna med den nya bilen hade jag en riktigt bra känsla.

Det har han bekräftat under försäsongens tester och den nya teammanagern Luca Baldisseri tror på finländaren eftersom han anser att den nya bilen passar honom.

– Den har mindre downforce och de förändringar som vi har gjort passar Kimis körstil, säger han.

"Är inte intresserad av vad som hände förra året"

Under vintern har han laddat med rally och kört cross med snöskoter, men de flesta frågorna handlar om hur han ska hitta tillbaka till den vinnande stilen från 2007 och kunna glömma den tunga säsongen 2008 då det var hans teamkompis Felipe Massa som var den snabbare av de två Ferrariförarna.

– Man lär sig alltid av sina fel, men jag är egentligen inte intresserad av vad som hände förra året. Det är försent att ändra det nu, säger han till Corriere della Serra.

– Jag kan bara göra mitt bästa och alla vet vad vi kan. Vårt mål är självklart att vinna titeln, men då är det mycket som måste fungera. Då handlar det inte bara om lite extra tur.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport