Beckham och Giggs vill spela London-OS

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ett helt otroligt gensvar”

David Beckham och Ryan Giggs.
Foto: AP/SCANPIX
David Beckham och Ryan Giggs.

Bara tre överåriga spelare får vara med i OS-fotbollen.

Men intresset bland spelarna är gigantiskt.

Bland de som är hoppfulla finns David Beckham och Ryan Giggs.

Storbritannien ställer upp med ett enat lag under sommarens OS-turnering i fotboll. Spelare från England, Skottland, Wales och Nordirland kan tas ut, och intresset är enormt. Turneringen är för U23-spelare, men tre spelare i varje lag tillåts vara överåriga. När det engelska förbundet frågade 191 brittiska spelare om de ville vara med var det bara sju stycken som tackade nej. Bland de som svarade ja fanns fixstjärnorna David Beckham (England) och Ryan Giggs (Wales).

– Det här är ett helt otroligt gensvar. Helt klart så vet spelarna vilken stor händelse det här är, säger Darryl Seibel, kommunikationschef för den brittiska OS-truppen till ESPN, som dock inte vill berätta vilka spelare som tackade nej.

Utsåld premiärmatch

Engelska spelare som deltar i EM i sommar kan inte bli uttagna också till OS, men förbundskaptenen Stuart Pearce kan ändå räkna med ett väldigt slagkraftigt lag.

191 överåriga spelare tillfrågades, men ombads bara höra av sig om de inte var intresserade. Enligt ESPN skrev dock den stora majoriteten ändå tillbaka med ett positivt svar, för att göra klart att de ville vara med.

Också bland publiken är intresset gigantiskt. Englands premiärmatch på Wembley är utsåld sen lång tid tillbaka. Till match två och tre (Old Trafford och Millennium Stadium) finns det dock en del biljetter kvar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN