Tyskt i topp – problem för konkurrenterna

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hülkenberg snabbast: ”Har verkligen njutit”

1 av 6 | Foto: GETTY SPORTS
Nico Hülkenberg.

Det är tyskt i toppen i Barcelona.

Tack vare Nico Hülkenberg.

Men många av konkurrenterna har problem.

Under den andra dagen i Barcelona tog Vitali Petrov för första gången plats i sin Caterham, Valtteri Bottas testade för Williams och Michael Schumacher lämnade över Mercedesen till Nico Rosberg. Lotus däremot har redan lämnat testet på grund av problem med chassit och stallet återkommer först till det avslutande testet i Barcelona nästa vecka.

Under förmiddagen sattes de snabbaste tiderna, Nico Hülkenberg hade däcken med namnet supersoft när han körde på dagens snabbaste tid och Sergio Perez, Sauber, hade samma däck när han körde in på andra plats. Gårdagens snabbaste man, Sebastian Vettel, Red Bull var trea.

”Har verkligen njutit”

– Jag har verkligen njutit av dessa två dagarna, jag kunde äntligen köra flera varv och få en bra känsla för bilen, säger Nico Hülkenberg som förlorade en halv testdag i Jerez för att Force Indias tredjeförare Jules Bianchi kraschade bilen så svårt att reservdelar var tvungna att flygas in till banan.

– Det spelar ingen roll, det viktiga är att bilen känns bra och det gör den.

Annars var det återigen en dag präglad av problem, Sauber hade problem med avgasröret, Toro Rossos Daniel Ricciardo blev stående två gånger, först med bränslestopp och sedan vid depårakan. Han klarade inte av att köra mer än 48 varv innan dagen var över. Mercedes som hade problem med hydrauliken under den första dagen fick nu se hur Nico Rosberg tvingades parkera eftersom det läckte olja.

”Inget som var trasigt”

Även Red Bull tycks ha vissa problem. Sebastian Vettel skulle ha kört kvalvarv under förmiddagen, men gjorde förändringar i programmet. Varför vill mästaren inte avslöja.

– Det var inget som var trasigt, men vi fick lov att öppna bilen och se vad det var som hände. Vad det var vill jag inte berätta, men det var inget som var trasigt så vi kunde köra vidare, säger tysken till motorsportmagazin.

Han lämnar över bilen till stallkompisen Mark Webber i morgon och även hos Ferrari och McLaren är det förarbyte. Felipe Massa kör för italienarna och Jenson Button löser av Lewis Hamilton, som var flitigast på banan under tisdagen.

Testet fortsätter fram till och med fredag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1