Strejken i Göteborg hotar rally-VM

Oro hos Rally Sweden

Oro hos Rally Sweden - konflikten i hamnen i Göteborg stoppar deltagarna från vidare transport till tävlingen i Mexiko.
Oro hos Rally Sweden - konflikten i hamnen i Göteborg stoppar deltagarna från vidare transport till tävlingen i Mexiko.

Konflikten i Göteborgs hamn kan stoppa deltagare i rally-VM.

Teamen riskerar att missa avgången från Sverige - och hinner då inte till nästa tävling i Mexiko.

– Är det fortfarande strejk på måndag får de enorma problem, säger Rally Swedens VD Glenn Olsson.

Samtidigt som Rally Sweden pågår i Värmland har ett par av teamen stora problem. Deras transporter från Sverige och Göteborgs hamn har ställts in. Det har skapat en oro hos Rally Sweden.

Konflikten, med strejk och lockout, i hamnen gör att de material som ska skickas med båt till nästa deltävling i Mexiko riskerar att fastna i Sverige - och de riskerar att missa nästa tävling som startar den 7 mars.

– Den här cirkusen har ett väldigt tajt schema och det är väldigt långa transporter det handlar om, över Atlanten, säger Glenn Olsson till Sportbladet.

– Vi har fått information av Ford som ska vidare till Storbritannien med båt för att sedan lasta om och för att hinna till Mexiko att det är ett sort problem. Den informationen vi har är att de inte kommer vidare och ett par dagars fördröjning kan få enorma problem i nästa led.

Göteborgs hamn var även drabbad av en strejk 2016.
Göteborgs hamn var även drabbad av en strejk 2016.

Oro hos Rally Sweden

Teamen i rally-VM skickar en del av sitt material med båt och en del med flyg, det är en enorm logistisk utmaning att hinna mellan de olika tävlingsorterna som ligger i olika världsdelar.

– Blir det fördröjning här kan det förstöra nästa tävling, de har bett oss om hjälp eftersom de har enorma problem, säger Glenn Olsson.

Rally Sweden inleddes i Karlstad i går, i dag fortsätter tävlingen på gränsen mellan Norge och Sverige och efter tre specialsträckor leder Toyotas Ott Tänak, svenske Pontus Tidemand som kör för just M-Sport och Ford ligger på plats elva sedan han haft vissa problem på SS3.

Fotnot: Sportbladet söker M-Sport för en kommentar. Tävlingen fortsätter under dagen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.