Handbollsvärlden i sorg – serbiske landslagsmannen död

avDaniel Sörensen, Zbigniew Kuczynski

Publicerad:

Den serbiske handbollsspelaren Novak Boskovic, 29, är död.

Han har tidigare representerat landslaget och var bland annat med i EM 2016.

Serbisk press var först med att rapportera om Boskovics död, som inträffade i staden Crvenka under natten mot måndag. Han blev 29 år gammal.

Större delen av sin karriär spelade han i Israel. Senast tillhörde han klubben Hapoel Rishon Lezion (som han vunnit både ligan och cupen med), men han har också spelat för bland annat Maccabi Tel Aviv, ungerska Tatabanya och rumänska Dinamo Bucharest.

I fredags gjorde han det avgörande målet för Rishon i deras match mot Maccabi Kiryat Motzkin (23–22). Kort därefter lämnade han landet för att åka hem till Serbien.

”Han var vår store stjärna”

I dag samlade klubben sina spelare för att informera dem om Boskovics död – samtidigt ställdes dagens träningspass in.

– Alla är i total chock. Novak gick alltid runt och log, var på gott humör och alla älskade honom. I den senaste matchen var han vår store stjärna – och plötsligt fick vi de här fruktansvärda nyheterna i morse. Jag kan knappt förklara det, säger en källa inom klubben enligt den israeliska tidningen Jerusalem Post.

Spelade EM i Polen

Det israeliska handbollsförbundet framför sina kondoleanser efter Boskovics död.

Hela den israeliska handbollsfamiljen vill uttrycka sin sorg och smärta över denna fruktansvärda tragedi. Vi delar sorgen med Novaks familj, vänner och de klubbar som han spelade i här i Israel”, skriver de i ett uttalande.

Novak Boskovic representerade tidigare det serbiska landslaget – bland annat under EM 2016 i Polen.

För fem månader sedan blev han far till en dotter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll

Serbien