”Slöseri med många svenska miljoner”

Foto: Marcus Ericsson och Jason Watt.
SPORTBLADET

Marcus Ericsson verkar ha säkrat sin plats i F1.

Samtidigt attackeras han av en tidigare racerförare:

– Han verkar vara ett slöseri med många svenska miljoner, skriver Jason Watt.

Watt, som bland annat har kört WTCC, skriver krönikor i den danska Ekstra Bladet och efter premiären är han kritisk. Framförallt kritiserar han Marcus Ericsson som slutade åtta och tog Sveriges första VM-poäng på mer än 25 år.

– Sauber visade fina takter som de ska vara otroligt stolta över, framförallt Felipe Nasrs femteplats. De ska känna sig som vinnare när båda bilarna kör in på poängplats. Det var bra att de fick till en överenskommelse med Giedo van der Garde innan han fick se vad bilen är kapabel till. Att Marcus Ericsson verkar vara ett slöseri med plats är däremot en annan diskussion, skriver Watt.

Tvisten uppges löst

– Ericsson lyckas absolut inte imponera på mig, han sitter i samma bil som var bra med Nasr bakom ratten. Det ser ut som ett slöseri med många svenska miljoner (eller är jag lite bitter över att Kevin Magnussen inte sitter i den bilen).

Enligt holländska tidningar är tvisten mellan Giedo van der Garde och Sauber löst. Algemeen Dagblad skriver att sportens mäktigaste man, Bernie Ecclestone, har löst den. Enligt tidningen har han haft kontakt med van der Gardes största sponsor och nu får holländaren 15 miljoner euro (137 miljoner kronor) från Sauber för att ge upp sin rätt att köra. Den summan skulle han ha betalat teamet för två säsonger, testförare 2014 och förare 2015.

Nästa deltävling avgörs i Malaysia den 29 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM