Boxning

Megafajten kan bli av – för 2,1 miljarder

Av: 

Petter Öhrling

Floyd Mayweather och Manny Pacquiao.
Floyd Mayweather och Manny Pacquiao.

SPORTBLADET

De har undvikit att möta varandra i ett decennium.

Nu kan megafajten mellan Floyd Mayweather, 37, och Manny Pacquiao, 35, bli av – två gånger om.

– Allting pekar på att de möts i början av nästa år, säger promotorn Bob Arum.

Det är matchen som hela boxningsvärlden vill se. Nu kan den äntligen bli av. Manny Pacquiaos promotor Bob Arum säger sig vara övertygad om att superstjärnorna möts i ringen under 2015.

Den stora anledningen skall vara att tv-jättarna HBO och Showtime – som har avtal med Pacquiao respektive Mayweather – ska ha kommit överens om ett samarbete kring rättigheterna.

– Båda tv-bolagen vill att det här ska ske. Allting pekar på att de möts i början av nästa år. Ett returmöte på hösten skulle betyda en annan pengafördelning eftersom vinnaren från första matchen kommer att kräva ett större arvode. Det blir en sporre för båda boxarna eftersom de är säkra på seger, säger Bob Arum till brittiska Daily Mail.

Möter doldis

Den kanske största sporren är de potentiella rekordsummor som megafajten skulle kunna innebära. Daily Mail skriver att en match mellan Mayweather och Pacquiao nästa år kan generera så mycket som 2,1 miljarder kronor. Ett returmöte nästan dubbelt så mycket: 3,5 miljarder.

Amerikanen Mayweather sätter sitt obesegrade facit på spel om mindre än två veckor när han möter Marcos Maidana i Las Vegas den 13 september. Pacquiao har en match inbokad mot obesegrade doldisen Chris Algieri i Macao den 22 november.

De rankas fortfarande som världens två bästa boxare oavsett viktklass enligt ansedda sajten BoxRec.com.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning