Alpint

Kajsa Kling missade medalj i Super G

Av: 

Malin Wahlberg

Fredrik Jönsson

SPORTBLADET

Fenninger vann före Maze och Vonn

Kajsa Kling.
Kajsa Kling.

BEAVER CREEK. Det blev ingen medalj för Kajsa Kling i VM-premiären.

Anna Fenninger var snabbast – vann före Tina Maze och Lindsey Vonn.

– Jag är besviken, säger Kling.

Väderproblem störde starten av VM-premiären i Beaver Creek. Tävlingen flyttades fram och väderförhållandena gjorde att man flyttade ned starten.

Kajsa Kling, som inte var en av favoriterna i Super G, gick ut med startnummer 13. Hon avslutade sitt åk bra, gick i mål som tvåa efter Viktoria Regensburg.

”Jag är lite besviken”

Svenskan låg på tredje plats när det var dags för det seedade fältet. Där blev hon direkt nedpetad av Lara Gut och slutade åtta.

– Vissa delar var bra, vissa delar var inte så jättebra. Det var lite misstag och så. Åket var okej, men ett okej åk räcker inte, säger Kling och fortsätter:

– Det känns okej. Jag är besviken samtidigt som jag inte kan göra något åt det så jag kan inte gräva ner mig. Jag har två dagar på mig sedan är det störtloppstävling. Men det är lite blandat, jag hade hoppats på mer än det här.

Det blev en kamp mellan de stora favoriterna.

Fenninger vann före Maze och Vonn

Hemmaåkaren Lindsey Vonn, USA, tog över ledningen och firade stort efter målgången. Pojkvännen Tiger Woods vrålade av glädje i publiken.

Glädjen blev kortvarig då Tina Maze tog över ledningen direkt efteråt. Men slovenskan blev inte långvarig högst upp på pallen.

25-åriga Anna Fenninger var bäst för dagen, österrikiskan körde hem VM-guldet i Super G.

– Det var en stor dag. Min dröm var att gå i mål med grön skylt och att den blev sann är en fantastisk känsla. Jag kan inte sätta ord på vad det betyder, det är så stort, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Alpint

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint