Mattias Hargin

”Får mersmak när man är där uppe”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Sverige fick ta emot bronset efter lagtävlingen

Sveriges Marcus Larsson, Maria Pietilä Holmner, Mattias Hargin, Sara Hector, André Myhrer och Anna Swenn-Larsson med sina medaljer efter tredjeplatsen i lagtävlingen.
Sveriges Marcus Larsson, Maria Pietilä Holmner, Mattias Hargin, Sara Hector, André Myhrer och Anna Swenn-Larsson med sina medaljer efter tredjeplatsen i lagtävlingen.

VAIL. Svenskarna var besvikna efter bronset. 

Men när laget fick ta emot medaljen hade känslorna lagt sig. 

– Det är inte varje dag man får en VM-medalj, det är faktiskt ganska stort. 

Sverige hade en bra chans att ta sig till final mot Österrike. Men i semifinalen strulade det i starten för Maria Pietilä Holmner och Sverige slogs ut av Kanada. 

Direkt efter bronset var åkarna besvikna, men när det fick ta emot sina medaljer senare under kvällen var det gladare miner. 

– Jag är inte lika besviken längre. Jag gjorde den där dåliga semin, sedan en bra avslutning. Det är inte varje dag man får ta en VM-medalj, det är faktiskt ganska stort, säger ”PH”.

”Ger självförtroende”

Mattias Hargin var den som ledde laget och körde bäst av svenskarna. 

– Det var jävligt kul. Man får mersmak när man är där uppe och får en medalj, man vill gärna vara där en gång till också. Jag har sagt att jag vill ta två medaljer, nu har jag tagit än, säger han

Även André Myhrer, som har dragits med sjukdom inför VM, var nöjd efter bronset.

– Skön start. Det är alltid lika kul att stå där uppe. Det ger självförtroende helt klart. Det kändes som att vi hade mer idag, men ett brons är ett brons och en medalj är en medalj. Jag tror att hela laget är väldigt nöjda, säger han.

Medaljen i lagtävlingen är Sveriges första i VM. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mattias Hargin

Maria Pietilä Holmner

Alpint