Alpint

Hotet mot Hargin – övertändning

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

”Helvetet brakar lös”

BEAVER CREEK. Mattias Hargin är i sitt livs form.

Enda hotet inför slalomenen är hans egen övertändning.

– Det är då helvetet brakar lös och man gör massa dumma saker, säger medaljhoppet.

Mattias Hargin vann sin första världscupseger för två veckor sedan i Kitzbühel. Efteråt var konkurrenterna imponerade. Storstjärnan Marcel Hirscher sa att det var ett av de bättre slalomåk han någonsin sett och André Myhrer hade aldrig sett någon åka snabbare ner för en backe.

Nu är Hargin det största svenska hoppet på i herrarnas slalom.

–  Folk frågar om det ger ytterligare press, men för mig känns det bara kul och ger ytterligare självförtroende. Just nu är det ganska lätt och roligt att åka skidor och självförtroendet är allt så det ger bara ytterligare en boost, säger han och fortsätter:

– Det är första mästerskapet jag verkligen känner jag har potential att vinna. Jag har gjort det innan och den känslan är ganska skön, att man inte går omkring och försöker intala sig att man ska ta medalj. Det känns som att jag verkligen har möjlighet till det, även fast det inte kommer att bli lätt.

”Gäller hålla sig lugn”

Hargin var med och tog brons i tisdagens lagtävling. Redan då syntes det att 29-åringen var laddad. Inför slalomstarten har han gjort allt för att hålla ner övertändningen.

– Det gäller att hålla sig lugn. Vill man för mycket är det lätt att krafterna går åt fel håll som det kan vara lite för mig så för mig ibland så det gäller att hålla sig till game plan.

Hur laddar du?

– Just nu inte alls. Men när det är söndag kommer jag att vara sjukt laddad. När man väl kommer upp på start kommer adrenalinet automatiskt. Sen är det mest den där känslan efteråt när det bara släpper allting. Det är då helvetet brakar lös och man gör massa dumma saker.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint