Alpint

Så laddar Kling för skräck-branten

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

VM-störtloppet beskrivs som det tuffaste som damerna kör.

Men Kajsa Kling har visualiserat sig backen i ett år.

– Det gäller att komma hit förberedd, man kan inte tänka sig att det ska vara en söndagspromenad, säger hon.

Kajsa Kling missade pallen och slutade åtta i Super G. Nu är hon ute efter revansch i störtloppet. Backen i Beaver Creek passar dock egentligen inte Kling. När hon var här i december 2013 slutade hon 45:a i störtloppet och det är branten som ställt till det.

– I fjol funkade det inte så bra här, men jag har försökt förbereda mig på bästa sätt och vara tuff när det är brant och svårt. Det är inte min starkaste sida, men jag försöker förbättra mig, säger Kling.

Har funderat sen i fjol

Förbundskapten Fredrik Steinwall beskriver störtloppet som de tuffaste i år och som damernas motsvarighet till herrarnas störtlopp i Kitzbühel. När Kling får höra det blir hon chockad.

– Kitzbühel? Oj!

Men oroa er inte. Kling är väl förberedd.

– Den här backen har jag funderat på sedan i fjol när jag var här, så jag tycker att jag har förberett mig på bästa sätt. Det gäller att komma hit förberedd, man kan inte tänka sig att det ska vara en söndagspromenad. Det är tufft och det gäller att ha det i bakhuvudet hela tiden.

”Gäller att utsätta sig”

Hur har du tränat på det?

– Det gäller att ta vara på de tillfällena när man kan träna brant. När jag var yngre tog jag den enkla vägen och körde där det var plattare för att jag var bättre på det. Det gäller att utsätta sig för det man tycker är tufft och svårt.

Är det jobbigt mentalt?

– Nej, det är mer det att jag har svårt med tajming och så skidåkningsmässigt i brant. I stället för att gå fram ryggar jag bak och tappar tajmingen helt.

Att 26-åringen slutade åtta i Super G bevisar att hon behärskar backen betydligt bättre i år. Nu hoppas Kling på en ännu bättre placering.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint