Sjöströms ord efter Skavlan-intervjun: ”Rolig twist”

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Fredrik Skavlan har kritiserats efter sin intervju med stjärnsimmaren Sarah Sjöström. Flera av hans uttalanden har anklagats för att vara sexistiska.

Sjöström själv berättar att hon inte upplevde intervjun som stötande.

– Jag förstår inte varför det har blivit en så stor grej, säger hon.

Det var i det senaste avsnittet av SVT:s program ”Skavlan” som programledaren Fredrik Skavlan ställde frågor om Sjöströms matlagningsvanor och om varför hon anlitat städ- och tvätthjälp, snarare än om hennes sportsliga framgångar. Copywritern Ulrika Good kritiserade i ett Facebook-inlägg Skavlans agerande gentemot simmaren.

– Det är sorgligt att se att en så extremt framgångsrik kvinna får den sortens bemötande. Så skulle man inte gjort med en man och jag förstår inte att redaktionen inte ser det själva, sa hon till Nöjesbladet i veckan.

”Finns viktigare saker att prata om”

Sarah Sjöström tycker inte att Skavlan gjorde någonting fel.

– Jag uppfattade det verkligen inte som någonting sexistiskt. Jag tyckte snarare att det var väldigt roligt att vara med i programmet och att det hela var en liten rolig twist, säger hon till Sportbladet.

Hon berättar att de gick igenom frågorna innan programmet filmades och att grundfrågan i det här fallet handlade om vad hon brukar unna sig i vardagen.

– Jag är vanligtvis lite snål mot mig själv, men en grej som jag unnar mig är städ- och tvätthjälp. Det kanske inte framgick på rätt sätt. Men jag förstår inte varför det har blivit en sådan debatt om det här, det finns viktigare saker att prata om, säger hon.

Drar på träningsläger i Turkiet

På söndag flyger Sarah Sjöström till Antalya, Turkiet, för att träna intensivt i två veckor. Eftersom det dröjer en tid till nästa stora mästerskap (VM 2019) handlar det för hennes del mest om att bygga upp en bra grundstyrka.

– Det kommer att bli en lång vår för mig. Jag ska bygga upp mig, men samtidigt undvika att dra på mig skador eller sjukdomar, säger hon.

Här är Sjöströms alla världsrekord 00:24
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM