Lindsey Vonns tårar efter dödsfallet

avMalin Wahlberg

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

PYEONGCHANG. Lindsey Vonn är på plats och redo för sitt fjärde och sista OS. 

På presskonferensen inför medaljjakten kom tårarna när hon pratade om sin farfar Don Kildow. 

– Jag saknar honom så mycket, säger megastjärnan. 

Lindsey Vonn missade de olympiska spelen i Sotji senast på grund av skada. Nu är hon på plats i Sydkorea för att kamma hem nya medaljer.

Vonn, som är en av de absolut största stjärnorna i OS, anlände till Pyongchang i går. På fredagen höll hon presskonferens inför hundratalet journalister.

När hennes döde farfar Don Kildow kom på tal blev det känslosamt för Vonn. 
– Det är väldigt svårt för mig att inte gråta. Jag vill så gärna göra det bra för honom. Jag saknar honom så mycket. Han har varit en så stor del av mitt liv. Jag hoppades verkligen att han skulle vara vid liv och se mig här. Men jag vet att han tittar och jag vet att han kommer att hjälpa mig, säger Vonn på presskonferensen enligt OS-arrangören.

Jagar Stenmark

Kildow gick bort i november och nu kör Vonn, som har ett OS-guld och brons sedan tidigare, för sin farfar.

– Jag ska ta ett OS-guld för min farfar, säger hon.

Lindsey Vonn jagar Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar och stjärnan, som har vunnit 81 stycken, kommer att köra en säsong till för att slå den svenska legendaren.

– Jag kommer defintivt att köra en säsong till efter det här. Jag kommer att åka hem, missa några världscuper och sedan träffa alla i Sverige under finalerna. Jag kommer att åka till jag når 86. Jag tror att jag kan vara förbi det nästa år. Men det beror på mitt knä. De bestämmer min pension, säger hon.

Tre OS-fakta om alpint, fart 00:42
1 av 3 | Foto: Ker Robertson / Getty Images AsiaPac
ARTIKELN HANDLAR OM