”Kommer kämpa på, utan tvekan”

SPORTBLADET

Sverige har mycket att hämta in i måndagens terrängritt

Tia efter dressyren. Sverige har mycket att hämta in i måndagens terrängritt.

Men förbundskapten Staffan Lidbeck ger inte upp så lätt.

– Vi kommer att kämpa på, utan tvekan, säger han.

Bästa svensk, Sara Algotsson Ostholt, ligger på plats 19 efter fälttävlans dressyrmoment. Sedan är det ett hopp ner till plats 36 för att hitta nästa svensk, Frida Andersén.

Inte undra på att Staffan Lidbeck får leta efter orden en stund innan han säger:

– Visst hade varit väldigt mycket roligare att ligga lite bättre till. Men det är relativt tätt i den här lagtävlingen. Jag känner absolut inte att vi är slagna på något sätt.

Orutin för Sverige

Sista svenska ryttare ut i dressyren var Ludwig Svennerstål på åttaårige Aspe, en av OS klart yngsta hästar och därmed en chansning att ta ut till OS.

Chansningen såg ut att hålla, ända till programmet två sista diagonaler där det blev två grova missar. Där rasade Sverige ett par pinnhål.

– Dressyrmässigt räcker våra hästar inte riktigt till. Luddes häst kommer att vara en topphäst om två år, men nu är det lite tidigt för den, säger Staffan Lidbeck.

– Men ingen ryttare är helt avhängd. Det kan hända mycket i terrängen. 

Krävande bana

Där väntar en bana som kommer att kräva både kondition och precision. Det blir svårt att klara tiden, hindren kommer tätt och är både tekniska och stora.

– Banan kräver respekt från början till slut. Det blir svårare och tuffare än London, säger Staffan Lidbeck.

Hans teori är att det kan öppna upp för Sverige.

– Jag är glad att det är en svår terrängbana. Jag tror att den blir väldigt utslagsgivande. Vi har inte fyra toppresultat i dressyren. Vår chans att nå någonstans är att det händer saker i terrängen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS