Svenska talangen är klar för GP2

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Gustav Malja debuterar i serien

1 av 2 | Foto: Mattias Persson

Marcus Ericsson gick från GP2 till F1.

Nu kan näste svensk vara på väg att göra samma resa:

– Det känns helt fantastiskt säger Gustav Malja.

Serien, som körs i samband med F1-tävlingarna, lotsar många av förarna vidare till racingens kungaklass. Marcus Ericsson gick den vägen, det gjorde Mercedes världsmästare Lewis Hamilton och Nico Rosberg också. Ericsson är den enda svensken som har kört i serien -fram till i år.

Nu får den 20-årige svensken Gustav Malja chansen att köra en hel säsong i serien närmast under formel 1.

– GP2 har varit min dröm inför den här säsongen, och att det nu har blivit verklighet känns helt fantastiskt, säger Gustav Malja.

Utmaning

Förra året debuterade han i Formula Renault 3.5 där han slutade nia, under hösten hann han också med tre GP2-tävlignar och  i år ska han köra för Rapax, det team som han körde fjolårets sista två deltävlingar tillsammans med.

– Jag vet att det blir en stor utmaning, men det är precis det jag ser fram emot – att få mäta mig med de bästa. Jag trivdes verkligen hos Rapax i höstas och lärde mig massor, och det kommer jag ha stor nytta av, säger Malja.

Vann ifjol

Det italienska teamet vann GP2-titeln med Pastor Maldonado 2010, i fjol var man sexa i teammästerskapet och ryssen Sergej Sirotkon slutade trea i mästerskapet och vann ett lopp. Malja blir nu teamkollega med 24-åringen Arthur Pic, bror till den förre F1-föraren Charles Pic.

GP2-säsongen startar med tester i Barcelona den 9-11 mars.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

GP2

Motorsport