Hamilton utökade sin VM-ledning

SPORTBLADET

Tog sjätte segern på sju lopp

Lewis Hamiltons sommar har varit magnifik.

I Tyskland tog han sin sjätte seger på sju lopp.

– Jag hade inte alls förväntat mig att vara så stark i dag, säger Hamilton.

Nico Rosberg startade Tysklands GP från pole position, men drömmen om en seger på hemmaplan gick i kras redan i starten. Mercedeskollegan Lewis Hamilton var betydligt kvickare av linjen och tog över ledningen direkt. Dessutom lyckades båda bilarna från Red Bull köra om Rosberg som tappade till fjärde plats.

Hamilton kontrollerade Tyskland GP in i mål och tog sin sjätte seger på sju lopp.

– Jag fick till en perfekt start och det var en fantastisk bil, säger Lewis Hamilton på prispallen efter loppet.

– Jag gjorde inga misstag i dag. Jag är stolt ända in i mitt hjärta. Kvalet var inte riktigt bra och det är sådant man lär sig av. Vi kan väl säga att glaset var halvfullt i går, men i dag fyllde jag upp det.

Red Bull imponerade

Bakom Hamilton kämpade Nico Rosberg med de två bilarna från Red Bull. Tysken drabbades av ett femsekundersstraff efter en kamp med Max Verstappen i kurva sex och hade sedan ingen chans att nå pallen. Red Bull som hela tiden har antytt att teamet närmar sig Mercedes visade att stallet är på gång, Daniel Ricciardo körde in som tvåa (+7,3 sekunder) och Max Verstappen som trea.

– Det är härligt att stå på pallen två helger efter varandra, det är perfekt att avsluta den första delen av säsongen på detta sätt, säger Ricciardo.

Hans teamkollega Max Verstappen körde in på prispallen för fjärde gången på åtta lopp.

– Jag gjorde en bra start och vi hade en bra pace, sedan hade våra två bilar olika strategier och därför släppte jag förbi Daniel, säger Verstappen.

– Målet i dag var att få upp båda bilarna på pallen och ta fler poäng än Ferrari.

Det lyckades teamet med och nu är Red Bull tvåa i märkes-VM, bakom Mercedes.

Ericsson körde upp sig

Marcus  Ericsson som startade från sista position gjorde ett bra lopp, även om det var längre ner i fältet. Han slog sin teamkollega Felipe Nasr som tvinagdes bryta och han slutade på plats 18.

– Med tanke på omständigheterna var det ett godkänt lopp, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

– Vi var långsammast i går och före två bilar i dag, även om teamkollegan bröt. Vi ska naturligtvis inte vara nöjda med att vi är så långt efter, men jag tycker att det var en bra insats den här helgen.

Ericsson har ännu inte tagit någon poäng under säsongen och hans Sauber är enda team som står utan poäng.

– Jag tycker ändå att det var en grymt bra start på den här helgen med tanke på att det har varit två riktigt kassa helger med krascher innan dess. Allt utom kvalet var egentligen bra i Tyskland. Just nu är jag besviken, men det är bara att ladda om till vi ska starta om säsongen.

F1 tar nu sommarlov med Lewis Hamilton i VM-ledning, 19 poäng före Nico Rosberg. Fabrikerna håller nu stängt i två veckor och nästa deltävling, Belgiens GP, avgörs den sista helgen i augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1