Zachrisson drack ur The Claret Jug

SPORTBLADET

Så firade Henrik Stenson majorsegern i natt

1 av 6 | Foto: Golfexperten Göran Zachrisson tog sig en segerklunk ur The Claret Jug-pokalen tillsammans med Henrik Stenson.

Henrik Stensons första majorseger någonsin.

Då firade han med flera inbjudna personer sent i natt.

Och kommentatorsprofilen Göran Zachrisson fick dricka champagne ur The Claret Jug.

När Henrik Stenson, 40, i går blev förste svensk någonsin på herrsidan att vinna The Open brast det för Viasats kommentator Göran Zachrisson, 78.

– Jag har faktiskt inte så mycket att säga nu för jag har tårar i ögonen. Jag har väntat länge på det här. I 50 år har jag hållit på med det här, och jag trodde aldrig att jag skulle få vara med om det, sa en märkbart tagen Zachrisson i Viasats sändning, medan Stenson vandrade av den 18:e greenen.

Drack ur pokalen

Och i natt deltog den 78-årige kommentatorsprofilen i Stensons segerfest i skotska Troon.

Tillsammans med flertalet andra inbjudna personer syns Stenson posera med både frun Emma Löfgren och tv-profilen Zachrisson på bilder.

Stenson fyllde upp pokalen The Claret Jug med champagne och lät, av bilderna att döma, Göran Zachrisson dricka ur den innan även han själv tog sig en segerklunk ur trofén.

– Det är en ära att få stå här med pokalen. Många landsmän har försökt genom åren, Jesper (Parnevik reds. anm) var extremt nära. Han skickade ett sms: Gå ut och gör det jag inte lyckades göra. Det här är enormt stort för golfen i Sverige, sa Stenson direkt efter segern.

Se fler highlights på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM