Uppgifter: "The Mauler" skadad

1 av 2
SPORTBLADET

Alexander Gustafsson är skadad och tvingas hoppa av matchen mot Antonio Rogerio Nogueira, enligt uppgifter till kimura.se.

Enligt källor till sajten ska den svenske MMA-stjärnan ha slagit upp en gammal skada.

Alexander "The Mauler" Gustafsson har en match i Sao Paolo den 19 november mot 40-årige Antonio Rogerio "Lil Nog" Nogueira.

Men nu ser det ut som att det inte blir någon fajt för svensken.

Enligt källor till kimura.se, som sökt managern Tomas Ghassemi utan framgång, har Gustafsson dragit upp en gammal skada.

MMAFighting.com skriver i sin tur att amerikanen Ryan Bader kliver in istället för "The Mauler".

Skulle bli nytt steg mot titelmatch

Alexander Gustafsson gjorde comeback på UFC-scenen så sent som den 3 september och slog då polacken Jan Blachowicz under en gala i Hamburg.

– Vi får se vad framtiden för med sig. Jag hade ett riktigt tufft år i fjol, sa han då.

Matchen mot Noguiera var tänkt som ytterligare ett steg mot en ny titelmatch för Gustafsson som 2015 först förlorade nattmatchen mot Anthony Johnson på knock out i Tele2 Arena och sedan, i oktober, titelmatchen mot Daniel Cormier på delat domslut.

– Man får nästan börja om från början efter en förlust. Jag vet inte hur långt borta det är, jag tar bara en match i taget, sa Gustafsson när Sportbladet mötte honom i veckan.

Han berättade då att han skulle ladda upp i Stockholm inför fajten.

– Jag har gjort det senaste matcherna och det har fungerat bra. Jag har rest hela min karriär så det känns bra att vara på hemmaplan, sa han.

ARTIKELN HANDLAR OM