Helgen som avgör Red Bull-säsongen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Storsatsning av F1-stallet: ”Ger oss svaret”

Foto: TT

En stark motor, en ny mjukvara och en kortare nos.

Det ska Daniel Ricciardo till toppen.

– Den här helgen ger oss svaret på hur resten av säsongen kommer att gå, säger han.

Till förra loppet i Monaco hade Red Bulls Daniel Ricciardo en ny motor, enligt Red Bull betyder det en halv sekund per varv. I Monaco flög han fram som på räls under kvalet och tog pole position, men ett helt misslyckat depåstopp gjorde att han tappade segern i loppet. Nu väntar Kanadas GP och en bana som kräver starka motorer. Red Bull har gjort en storsatsning, den nya motorn bör ge större utslag denhär helgen, man har en nos som är 1,5 centimeter kortare än föregångaren och man har en ny mjukvara som ska säkerställa att det inte blir några fler missar i depån.

– Det viktigaste för att kunna gå vidare är att vara säker på att det inte händer igen, säger Daniel Ricciardo.

”Kommer inte upprepas”

– Jag har blivit lovad att om vi är i den situationen igen så kommer det inte att upprepas, det var det som jag behövde höra och det var också de jag ville höra.

I helgen möter han Circuit Gilles Villeneuve, en bana som är delvis är en racerbana och delvis är en stadsbana. Den har långa krävande rakor och nu kommer den nya motorn att visa om Red Bull kan utmana Mercedes som har dominerat F1 sedan 2014.

– Den här helgen ger oss svaret på hur resten av säsongen kommer att gå. Kan vi slåss om segern här kan vi göra det i alla lopp som är kvar av säsongen, säger VM-trean Daniel Ricciardo till tyska ”Auto, motor und sport”.

– Inför säsongen trodde jag aldrig att jag skulle vara trea efter sex lopp, men om jag inte hade blivit avkörd i Ryssland och inte haft några problem med däcken i Kina hade jag varit med i topp. Nu behöver vi en perfekt helg.

Uppdaterat motorn

Även Ferrari, som har sina förare på plats fyra och fem i VM, är redo att attackera i Montreal. Det italienska teamet har uppdaterat motorn, förbättrat den bakre hjulupphängningen, förbättrat aerodynamiken och tagit fram ett en ny bränslemix till helgens tävling.

– De har också lite att göra med vilka nyheter de andra teamen har med sig, säger Sebastian Vettel till motorsporttotal.

– Men de delarna som vi har tagit fram har definitivt potential att ta oss framåt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM