Frölundas skadelista borta inför semin

Foto: Lukas Bengtsson är en av många spelare som är tillbaka i Frölunda.
SPORTBLADET

GÖTEBORG. Frölundas långa skadelista är borta.

När laget på lördag inleder semifinalserien mot Luleå saknas bara Sebastian Stålberg.

– Klart att det är viktigt, att ha alla spelare friska gör skillnad, säger comebackande Lukas Bengtsson.

När Frölunda i fjol förlorade (2–4 i matcher) semifinalen mot Växjö saknade de ett antal mycket viktiga spelare.

De senaste veckorna har det långa stunder sett ut att bli en repris, men när det nu drar ihop sig till semifinal mot Luleå är krisstämpeln borta. Joel Lundqvist är tillbaka, liksom Lukas Bengtsson, Joey Crabb, Spencer Abbott, Ryan Lasch, Anton Axelsson, Oscar Fantenberg och Tom Nilsson.

– Vi har haft andra spelare som klivit fram, men vi märkte i fjol att det gör skillnad när man saknar spelare i ett slutspel. Att ha Joel (Lundqvist) på isen i stället för på läktaren är otroligt viktigt för laget, säger Lukas Bengtsson.

”Litar på knäet fullt ut”

Den offensive backen har tagit stora kliv under säsongen, men en meniskskada har ställt till problem för honom under vintern och våren.

– Men nu är det bra, de senaste dagarna har jag inte känt någonting, det är väldigt skönt att kunna lita på knäet fullt ut igen. Det är helt läkt, säger han.

Han gjorde comeback i den sista matchen mot Djurgården.

– Det kändes över förväntan, senast när jag kom tillbaka kändes det inte alls lika bra. Jag var mer förberedd den här gången och fick mer tid att rehabaträna. Nu har jag fått tillbaka styrkan i knät och känner att jag har explosiviteten som jag behöver för att hänga med i ett slutspel.

Vad blir viktigast mot Luleå?

– Att vi fokuserar på att spela hockey. De har några tuffa lirare som gillar att smälla på, de skapar energi så. Vi ska tackla och spela tufft när det behövs, men inte överdriva det. Vi måste spela vårt spel för att kunna slå Luleå.

”Ska få upp farten i spelet”

Tränaren Roger Rönnberg:

– Luleå är spelmässigt ganska likt Djurgården, väldigt lika på många sätt till och med. Så viktigaste blir att vi får upp farten i spelet, det var den som över tid dödade Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM