Appelgrens attack mot SVT: En skandal

Av: Linn Nordström

Publicerad:

SVT bojkottar VM i bordtennis

Mikael "Äpplet" Appelgren.
Mikael "Äpplet" Appelgren.

Pingislegenden Mikael "Äpplet" Appelgren rasar på sociala medier över SVT:s uteblivna bevakning av lag-VM i bordtennis.

– Det är skandal, jag förstår inte hur de tänker. Herrarna spelade en klassisk kvartsfinal mot Kina och den sändes ingenstans, säger Appelgren.

Just nu pågår lag-VM i bordtennis i Kuala Lumpur, ett av världens största idrottsarrangemang. Sverige åkte tidigare under dagen ut i kvartsfinalen mot Kina med 0–3, av den matchen sände SVT inte en minut. Det har inte funnits något tv-team på plats under hela turneringen och det får pingislegendaren Mikael Appelgren att rasa.

– Det är en stor skandal, jag vet inte hur de tänker. Det går inte att vara en public service kanal och enbart pumpa upp deras utvalda sporter, säger Appelgren.

”Bara skidor hela tiden”

Sverige hade både ett dam- och herrlag med i mästerskapet och Appelgren poängterar att det har förödande konsekvenser för spelarna när de inte får tv-tid.

– För sponsorer betyder det allt när man får uppmärksamhet i media. Det går inte heller att utesluta en idrott bara för att man var bättre förr. Sverige är på uppgång och hade med lite tur i lottningen tagit sig till semifinal, säger Appelgren, som är tränare för Spårvägens BTK.

– Det är tydligt att SVT väljer bort pingis, det är mest bara skidor hela tiden. Jag undrar hur mycket pengar som läggs på det egentligen. SVT har direktiv från regeringen att sända lite av varje då måste de göra det också, allt annat är oacceptabelt. Jag tycker synd om pingislandslaget, säger Appelgren.

Publicerad: