Mossberg missar resten av slutspelet

SPORTBLADET

Stängs av fyra matcher – Jansson och Nilsson frias

1 av 2 | Foto: Daniel Mossberg, Sandviken.

Daniel Mossberg spelar inte mer den här säsongen.

Saik-stjärnan stängs av i fyra matcher för tilltaget på VSK:s Simon Jansson.

– Det känns jobbigt, säger Mossberg till Sportbladet.

Det har stormat kring semifinalmotståndarna Sandviken och Västerås i veckan.

Efter Sandvikens 9–4-vinst i ABB Arena i onsdags anmälde VSK Daniel Mossberg till disciplinnämnden, efter att han kört klubbskaftet i sidan på VSK:s Simon Jansson.

”Uppenbar skaderisk”

Nu, samma dag som fjärde semifinalen, har domen kommit.

Mossberg stängs av i fyra matcher, och är därmed borta från vidare spel den här säsongen.

”Beslutet grundar sig på Daniel Mossbergs slag med klubbskaftet/knytnäven utan respekt mot Simon Janssons kropp med uppenbar skaderisk för dennes säkerhet. Daniel Mossberg har i situationen ingen möjlighet att spela på bollen.”, skriver disciplinnämnden i ett pressmeddelande.

Missar finalen

Sandviken, som leder med 2–1 i matcher, måste alltså klara sig utan sin mittfältstjärna i en eventuell final i Tele2 Arena.

Samtidigt som Mossberg stängs av, frias både VSK:s Simon Jansson och Jonas Nilsson, som blivit anmälda av Sandviken för respektive tilltag mot Saik-spelare.

Lagen möter varandra i kväll i Göransson Arena i Sandviken.

"Känns jobbigt"

Daniel Mossberg är besviken när Sportbladet når honom.

– Jag är inte så pratsugen och jag har inte så mycket att säga, jag är inte på det humöret. Det känns jobbigt, så klart, men jag ska åka till samlingen nu och peppa på grabbarna, säger han.

SAIK har överklagat

Enligt Sandvikens ordförande, Magnus Holst, anser Mossberg att han inte slagit Jansson med klubben utan bara tryckt till honom med handen. Sandviken har nu överklagat domen till Riksidrottsnämnden.

– Vi tycker att straffet är lite väl hårt, men vi säger inte att det inte hänt. Sen får vi se när det kommer något beslut i Riksidrottsnämnden, säger Magnus Holst, till TT.

Se händelsen som fällde Mossberg här.

ARTIKELN HANDLAR OM