Han slaktar alla rekord

SPORTBLADET

I våras blev Sandvikens Patrik Nilsson historisk när han på en säsong gjorde 70 mål – en notering han hoppades skulle stå sig länge.

Ett halvår senare slaktas rekordet med mer än 20 mål.

Foto: Minns de speciella ”Mina sex mål mot Västerås minns jag väl”, säger Patrik Nilsson som nu har siktet inställt på den klassiska annandagsmatchen mot Falu BS.

Av Patrik Nilsson själv. I morgondagens klassiska annandagsbandy kunde inte Falu BS fått värre motstånd. Offensiva Sandviken har manglat de flesta motståndarna och vunnit fyra av elva matcher tvåsiffrigt.

Anfallaren Patrik Nilsson står ensam för 40 mål, fem fler än hela Falus lag.

– Min säsong är fantastisk. Det är roligt att spela nu, säger han.

Efter halva serien är Nilssons målsnitt 3,6 per match. Med andra ord: gör han hattrick mot Falu är det ett misslyckande, en försämring.

– Ja, men det blir svårt att hålla ett snitt på nästan fyra. Jag försöker inte fundera på det, då kommer mitt målskytte att låsa sig, säger Patrik Nilsson.

Minns du alla dina mål?

– Nej, knappast. Men jag kommer ihåg de som var speciella, som kom efter att jag snurrat upp en back eller fått en snygg passning. Och mina sex mål mot Västerrås minns jag väl.

Patrik Nilsson avstod från alla landskamper förra säsongen, men är nu tillbaka. Han gjorde mål i senaste träningsmatchen mot Ryssland och fokuserar nu fullt på VM i slutet av januari.

– Det blir skitroligt. Att jag tackade nej var en engångsgrej, nu ser jag fram emot VM, säger han.

I VM-sammanhang sätter du bara ett mål per match, vad beror det på?

– Det är först de senaste två åren som jag har gjort mycket mål i elitserien. Så nu får jag hoppas att det fortsätter under VM.

Hur är ett typiskt Patrik Nilsson-mål?

– Jag får en passning framför två försvarare. Sedan tråcklar jag mig igenom dem och sätter den. Så brukar det gå till.

Så nyckeln för Falu BS i morgon är att aldrig lämna dig ensam mot mindre än målvakten och tre försvarare?

– Ja, kanske.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy