Brendl matchhjälte igen

SPORTBLADET

”Jag försökte skjuta så hårt jag kan”

Mora (TT)

Mora bröt sig förlustrad på tre raka nederlag via 5–1 hemma mot Djurgården.

Matchen var länge jämn men sedan Moras skyttekung Pavel Brendl gjort 2–1 för sitt lag i sista perioden gick proppen ur för hemmalaget.

Brendl har nu gjort tolv mål och toppar elitseriens skytteliga.

Mora hade annars revansch att utkräva på Djurgården för förlusten i premiären i Globen. Tre raka förluster i rad, varav två på hemmais, var också tändvätska för hemmalaget.

Men så mycket till spel blev det inte. Domaren Morgan Johansson följde regelboken noga och i mer än halva matchen satt minst en spelare på botbänken. Efter mängder av utvisningar utan utdelning fick Mora spela fem mot tre tidigt i sista perioden.

Det syntes tydligt att Moraspelarna försökte få Pavel Brendl i skottläge. Hans första projektil från blålinjen missade sitt mål, den andra susade in i nätmaskorna utan chans för Daniel Larsson i Djurgårdsmålet.

– Jag försökte bara skjuta så hårt jag bara kunde, sade Brendl.

– Det var vår första chans i matchen med två spelare mer på isen så det var viktigt för oss att göra mål, skönt att vi lyckades också. Har man fyra spelare på isen som kan passa pucken snabbt och en som skymmer målvakten så ska det kunna bli mål, fortsatte han.

Brendl noterades dessutom för en passningspoäng och toppar elitseriens skytteliga på 15 poäng på elva matcher.

– Jag är nöjd så här långt, det har gått bra. Jag har inte märkt att jag fått mer bevakning i de senaste matcherna. Det gäller helt enkelt att ta de chansen man får.

Efter Brendls mål tvingades Djurgården spela mer offensivt. Men Djurgårdens förstafemma glömde helt bort defensiven i sin jakt på mål och det lämnade Eric Johansson ren från mittlinjen.

– Jag tittade mig omkring när jag fick pucken och blev förvånad att jag var så ensam. Jag hade mycket tid att tänka men försökte avsluta så enkelt som möjligt, sade Johanssons som överlistade Larsson med ett handledsskott.

Efter 3–1 var matchen avgjord, Mora kunde öka på sitt självförtroendet genom att peta in ytterligare ett par mål.

– För oss var segern verkligen viktigt. Det var tre stora poäng för oss. Vi måste se till att vinna de viktiga hemmamatcherna även i fortsättningen, sade Eric Johansson.

I och med segern passerade Mora Djurgården i tabellen och är sexa i en haltande tabell.

Sune Karlsson/TT