Jag vill veta vad Elmsäter vägde i finalen 1948

SPORTBLADET

TV-krönika Frank Östergren

Svenska baskettjejer i alla ära och

i synnerhet gårdagens finallag. Men basketfeber var det bara i SVT:s ”Sportspegeln”.

Det började med ett pressutrop om att finalen köpts in och tablån i SVT 24 rensats.

Rensats visade sig i det här fallet att några repriser av repriser fick stå över.

Nästa haveri var att i ”Sportspegeln” fanns kanalens ordinarie basketbisittare som fritt fick orera om ”VI”.

Matchen i SVT 24 sändes utan att kanalens ordinarie basketkommentator fick kommentera och med en reservbisittare.

”Sportspegeln” i övrigt var en rejäl grundstötning.

Semesterreportaget från Schweiz om en svensk löpare var just ett semesterreportage. Vackra alpvyer, men inget om sport. Ändå fanns uppslagen, som att löparen bara vägde 53 ­kilo. Då vill åtminstone jag veta vad Erik Elmsäter vägde i ­hinderfinalen 1948, för perspektivets skull. Men det är klart, vad kan man begära av en reporter på belöningsresa, finansierad av oss skatte-

betalare.

Nu gör jag Bo Hansson besviken, då han alltid talar positivt om André Pops. Men sedan Albert Svanberg annonserade att André Pops skulle bli så kallat ankare har divan i Pops gjort sig synlig.

Unge man, släng inte bort din talang på att bli en Jidhe, utan tänk på att du arbetar för oss tittare, inte för ditt eget varumärke.

Sändningens räddning var Ken Olofssons medmänskliga samtal med en klubbledare som i fängelse förlorat sitt människovärde.

Portugisiska Superliga som komplementserie i Canal+ Sport. Köpet godkänns, om kanalen använder den som utbildningsliga för fjun som Klementz, Sjöman, Johannsson och alla andra som inte ska komma nära en Premier League-mikrofon.

TV4 Sport och innebandy skrev både den här spalten och Svenska Dagbladet om

i går.

Avslöjande var att damerna inte får ett öre av ryggkrökningen för fyran.

Ännu mer avslöjande var att en representant för innebandy talade om att tidigare hade man fått betala för att vara med i TV.

Därmed bekräftas än en gång ryktet av SVT fått stora delar av sin produktion av svensk idrott, som handboll, bandy, basket och just innebandy, betalad av förbunden och dess sponsorer.

Att SVT:s sportchef Albert Svanberg kommer att replikera i frågan ger högre odds än att Elvis lever.

Därför frågar jag SVT-chefen Eva Hamilton om agerandet inte är ett brott mot avtalet med staten. Eller ska Granskningsnämnden kopplas in?

Bäst