Slagläge – Sörenstam

SPORTBLADET

Tre slag efter Ochoa: Måste ha tålamod hela vägen

Foto: morgontrött Annika Sörenstam gick ut tidigt i går – något svenskan inte är vidare förtjust i. Men hon gick ändå en godkänd runda på två under par och ligger delad fyra efter två varv.

Fem svenskor bland de 20 bästa i British Open.

Och halvskadade Annika Sörenstam är bara tre slag från ledning – men håller en låg profil.

– Jag försöker att inte tänka på seger, säger hon efter halva tävlingen.

På grund av den tidiga starttiden var hon tvungen att gå upp klockan fyra på morgonen. Inget som Annika Sörenstam föredrar.

– Det är då jag sover som allra bäst och det är jobbigt att gå och lägga sig tidigt och försöka tvinga sig själv till sömns.

Fördelen med tidig start är att vinden ofta är svag så tidigt på morgonen. Något som Annika försökte att utnyttja de första nio hålen.

Ett hål kan avgöra

– Jag slog bollen jättebra och gav mig själv många chanser. Jag puttade dessutom riktigt bra även om jag inte fick i så mycket.

Efter halva tävlingen har hon gett sig själv ett riktigt bra slagläge. Hon delar fjärde plats och är bara tre slag bakom Lorena Ochoa, en marginal som kan vändas på ett enda hål.

Hittat sin draw

– Jag är väldigt nöjd och belåten men jag försöker att inte tänka på seger. Så mycket kan hända på den här banan och jag måste ha tålamod hela vägen.

Efter sin långa skada har hon nu också fått tillbaks en del av sin kraft och sin naturliga draw, på slagen, en svag vänsterskruv som gör att bollen rullar lite längre.

Tuff kamp väntar

– Den har jag inte sett på 19 månader men den behövs på den här banan så det är välkommet.

Nu väntar en tuff helg och en hel del talar för att kampen kan komma att stå mellan Annika och den nya världsettan Lorena Ochoa.

En kamp som i så fall Annika kommer att göra allt för att vinna.

Läs också:

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf