Thomas Johansson förlorade finalen

SPORTBLADET

Föll mot Mario Ancic i raka set

Tennisstjärnan Thomas Johansson lyckades inte ta sin, och Sveriges, första ATP-titel för året.

Johansson förlorade finalen mot kroaten Mario Ancic i S:t Petersburgs ATP-turnering med setsiffrorna 5–7, 6–7 (2–7).

– Mario spelade väldigt bra i dag, i första set var han den klart bättre spelaren. I andra set så hade jag mina chanser, speciellt när jag skulle serva vid ledning 5–3 men jag lyckades inte sätta mina förstaservar. I tiebreak var han också super, sade Johansson efter matchen.

– Det var otrolig tennis i dag och det var verkligen roligt att möta Thomas i finalen eftersom han är en av mina bästa vänner, sade Ancic.

Trots allt blev turneringen i S:t Petersburg en framgång för Johansson som så många gånger förr. 1997 vann han turneringen – liksom förra året. Den här säsongen har dock blivit förstörd efter ögonskadan i februari då han under träning med just Ancic träffades av en serve.

Efter olyckan så hade Thomas Johansson bara vunnit tre matcher när han kom till S:t Petersburg.

– Tennismässigt har det varit en katastrof, sedan finns det annat som vägt upp det. Men den här finalen betyder väldigt mycket. Jag hade mycket poäng att försvara här i S:t Petersburg eftersom jag vann här förra året. Sedan känns det väldigt skönt att känna att man är med igen, att man kan spela bra tennis, sade Johansson till TT inför finalen.

Finalförlusten gör nu att han ändå kommer att tappa ett par platser från sin nuvarande ranking som 64:a i världen.

Nästa vecka väntar nu den sista turneringen på ATP-säsongen, Masters-tävlingen i Paris.

Hur det går för Johansson där avgör Roger Federer. Johansson är lottad att möta världsettan i en eventuell andra omgång men det lär finnas en ganska stor chans att Federer väljer att dra sig ur turneringen efter segern i söndagens final i Basel mot Fernando Gonzalez, Chile, hans andra titel på lika många veckor.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis