Peterson: "Väntat på det här väldigt länge"

Av: 

TT

Publicerad:
Rebecca Peterson ser fram emot sin match mot Maria Sjarapova.
Foto: Gustav Sjöholm/TT
Rebecca Peterson ser fram emot sin match mot Maria Sjarapova.

SPORTBLADET

En lång väntan är över.

För Australian Open-debutanten Rebecca Peterson är det en dröm att få möta förra världsettan Maria Sjarapova.

– Jag har inget att förlora, säger svenskan.

Maria Sjarapova har fem grand slam-titlar, den senaste från Franska öppna 2014. Ryskan är en av tennisens största stjärnor, men också en av de mest kontroversiella.

I april förra året gjorde Sjarapova comeback efter att ha varit avstängd i 15 månader för att ha använt den dopningsklassade hjärtmedicinen meldonium.

Foto: Aaron Favila
Maria Sjarapova under hennes inledningsmatch i Australian Open.

För Peterson innebär matchen att hon lämnar sidobanorna för att i stället spela på en av huvudbanorna i Melbourne Park.

– Jag har egentligen väntat på det här väldigt länge, och alltid hoppats på att få möta en av de absolut största spelarna, säger Peterson.

Den 23-åriga stockholmaren fick kämpa i sitt första set när hon inledde årets första grand slam-turnering med att besegrade rumänskan Sorana Cirstea med 6–4, 6–1.

"Ska bli jättekul"

30-rankade Maria Sjarapova förnedrade däremot sin motståndare, brittiskan Harriet Dart med 6–0, 6–0. Men det verkar inte avskräcka den 62-rankade Australian Open-debutanten Peterson inför onsdagens match.

– Jag ser verkligen jättemycket fram emot den matchen. Det ska bli jättekul, säger Peterson.

– Jag kommer bara att gå in och göra mitt bästa och fokusera på mitt. Jag har inget att förlora och jag ska gå in och försöka att njuta av själva upplevelsen.

TT: Hur skulle du beskriva Sjarapova som spelare?

– En väldigt stark spelare. Jag tycker att hon har extremt bra fokus på banan och ger alltid sitt allt. Så det kommer jag också att göra.

Lätt träningspass

Något direkt firande efter segern i första omgången blev det inte för Peterson, som körde ett lätt träningspass på tisdagen inför matchen.

– Jag kommer att försöka att ta hand om mig så bra som möjligt så att när jag går in på banan så är jag laddad för allt, säger hon.

Sjarapova, som har brottats med skador, sade under måndagens presskonferens att hon inte kände till svenskan särskilt bra.

Även för Johanna Larsson väntar en stormatch, mot regerande mästaren Caroline Wozniacki från Danmark. Om de nederlagstippade svenskorna vinner sina matcher möts de i tredje omgången.

1 av 2 | Foto: Gustav Sjöholm/TT
Rebecca Peterson och Johanna Larsson spelar båda på Margaret Court Arena i Melbourne Park i morgon.
Publicerad:

LÄS VIDARE