Stenson: "I min bok är han den bästa"

Uppdaterad 2015-04-08 | Publicerad 2015-04-07

Svenskhoppet hyllade comebackande 39-åringen

Henrik Stenson hyllar Tiger Woods men tror inte att 39-åringen vinner på Augusta.

AUGUSTA. Han lyfter måhända inte fram Tiger Woods som favorit. Men Henrik Stenson vilar inte på hanen när han tycker till om den comebackande 39-åringen.

– I min bok är han den bästa spelaren någonsin, säger världstvåan.

Följ ämnen
Golf
Tiger Woods.

Under sitt första besök på Augusta, som åskådare 1999, såg Henrik Stenson en glödhet José María Olazábal runt övningsgreen innan tävlingen och målade då honom som en möjlig vinnare och ja, spanjoren vann. Och i går, som spelare för tionde året i rad på Augusta, hörde Stenson i stället om en Tiger Woods som onekligen var på spelhumör på samma övningsområde och nu är den oundvikliga frågan; kan den fyrfaldige Mastersvinnaren verkligen vinna direkt i sin comeback?

Håller inte Tiger som favorit

– Jag kommer givetvis bry mig om vad han lyckas åstadkomma, speciellt med tanke på hans paus. Hans närspel sägs vara i fin form och det är otroligt roligt att han är tillbaka och spelar igen, säger Henrik Stenson.

Det betyder nu inte att han håller Tiger som någon av tävlingens stora favoriter. I stället är det tre andra namn som dyker upp när Stenson ombeds lyfta fram några kandidater.

– Jordan (Spieth), Rory (McIlroy) och Bubba (Watson)… Men det finns ju ett antal spelare som kan vinna det här, säger han.

Följ ämnen i artikeln