Rallytalang får jättechans

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Pontus Tidemand ny fabriksförare

Pontus Tidemand får chansen som fabriksförare.

Rallyföraren har skrivit kontrakt med  ŠKODA Motorsport.

– Jag ser verkligen fram emot den här nya utmaningen, säger han

Juniorvärldsmästaren och hans kartläsare Emil Axelsson har skrivit ett kontrakt med den tjeckiska biltillverkaren. De debuterar i Asia-Pacific Rally Championships första deltävling på Nya Zeeland den 17-19 april.

– Det gör mig otroligt stolt att mitt namn finns med på listan över chaufförer hos ŠKODA - som ju är ett av de mest framgångsrika varumärkena inom rally, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

– Den här chansen har jag längtat efter i många år och jag ska verkligen se till att förvalta den på bästa sätt, både vad gäller prestation och utveckling, för att få ett så bra resultat som möjligt för ŠKODA Motorsport.

Begåvade

I teamet finns redan  Jan Kopecký, mästare i Asia-Pasific och europamästaren Esapekka Lappi.

För att vara bättre förberedda inför framtiden, får vi ännu en mycket begåvad duo i Pontus Tidemand och Emil Axelsson, säger ŠKODA Motorsport Director Michal Hrabánek.

–  Vi tror starkt på Pontus och Emils extraordinära egenskaper. Vi planerar att vårt nya team senare under året ska köra den nya ŠKODA Fabia R5 i APRC - Kina är återigen med framåt säsongsavslutningen och det är vår viktigaste marknad.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Rally

Motorsport