Villa tog sin andra hemmaseger

Publicerad:
Uppdaterad:
Johan Esplund (arkivbild).
Foto: Foto: BILDBYRÅN
Johan Esplund (arkivbild).

SPORTBLADET

LIDKÖPING. Passiva i första halvlek.

Men två snabba mål av Villa Lidköpings Johan Esplund direkt efter paus vände matchen mot Bollnäs.

– Vi var sega på uppvärmningen, säger han efter 4-2-segern.

Bollnäs Christian Mickelsson gjorde matchens första mål redan efter tio minuter – en ledningen som stod sig till andra halvlek.

Hemmalaget spelade passivt i första halvlek, en matchbild som Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson hade förväntat sig.

– Vi blev lite passiva men samtidigt är Bollnäs bra på att hålla i bollen och de drar ner på tempot. Vi var bra med men vi kände energimässigt att vi var tvungna att göra något i andra halvlek.

Hur gick snacket i omklädningsrummet då?

– Vi sa att vi skulle kliva på lite mer så vi skulle få lite mer tempo i matchen. Vi gjorde två mål tidigt i andra så det gav oss energi.

"Får vara nöjd tack vare målen"

Villa Lidköpings Johan Esplund öppnade målskyttet för Villa redan 23 sekunder in i halvleken och bara fyra minuter senare kom 2-1.

— Vi gjorde en bra andra halvlek, men det var segt redan vid uppvärmningen då jag försökte komma igång och hela laget hade det också så. Men tack vare målen så får man ändå vara nöjd. Det har varit en ganska tuff vecka, men vi är ändå ganska starka och vinner när vi inte kan prestera på topp. Det visar att vi är ett starkt lag. 

Publicerad: